izvēle

Partnerattiecības – kādēļ tās ir grūti uzturēt?

Harmoniskas partnerattiecības ir patīkamas un dod piepildījumu katram, bet ne visiem vienmēr izdodas tādas izveidot. Ir vairāki iemesli, kādēļ tā ir.

Te ir galvenie iemesli:

Grūti izveidot emocionāli intīmas partnerattiecības

Partnerattiecības ir tās, kur’m piemīt lielāka intimitāte nekā jebkurām citām attiecībām. Ir viegli gribēt pilnīgi paļauties uz kādu citu, lai apmierinātu visas mūsu emocionālās vajadzības, bet tieši tas rada visvairāk problēmu, jo sāk šķist, ka otrs cilvēks būs mūsu “terapeits”. Tomēr partnerattiecībām jābūt divpusējām – tieši iemesls, ka kāds no partneriem iegulda vairāk ir pamats strīdiem.

Nepieciešams mācēt konstruktīvi risināt konfliktus

Lai gan fiziski lielākā daļa esam pieauguši cilvēki, ir redzētas ļoti daudzas attiecības, kurā konflikti tiek risināti bērnišķīgā veidā – bļaustoties vienam uz otru vai apvainojoties. Ja romantiskās attiecības veido emocionāli nenobrieduši cilvēki, viņiem tās uzturēt būs grūti.

Ekspektācijas un idealizācijas

Tieši tas, ka idealizējam partneri vai partnerattiecības noved cilvēkus pie vilšanās un sāpēm. Kad idealizējam, tad zaudējam kontaktu ar reālo pasauli – kad šis kontakts tiek atgūts, tad seko sāpīgs kritiens, jo attopamies, ka nekas nav tā, kā iedomājāmies, kā būs. Gribam sākt mainīt otru nesaprotot, ka tas nemaz nav iespējams.

Romantika nebūs 24/7

Un tai tur arī nav jābūt. Ja otrs attiecībās būs par daudz, tad sāks šķist, ka zaudējam savu individualitāti. Tomēr, ja ar partneri jau gadiem neejam uz randiņu, tad tas var radīt sajūtu, ka esam darījuma attiecībās, nevis romantiskajās attiecībās.

Partnerattiecības parāda mūsu pašu neatrisinātos jautājumus

Kad otrs pasaka ko asāku, tad uztveram to kā kritizēšānu vai vainošanu, lai gan otrs nav tā domājis – tas tāpēc, ka aktivizējas neatrisinātie bērnības jautājumi, ja vecāki daudz mūs kritizējuši. Savukārt, ja mums ir dusmas uz vecākiem, tad dusmas uz partneri var būt neadekvāti izteiktas tā iemesla dēļ, ka tās uzslāņojas pa virsu.

Vēl viens aspekts, ko svarīgi atcerēties, ir tas, ka mūsu partneris mums jutīsies brīvi norādīt mūsu personības ēnas puses. Ja mēs tās nespēsim uztvert mierīgā manierē, tad izvērtīsies konflikts.

Partnerattiecības un tehnoloģija

Ja abi partneri pavada vairāk laiku telefonā, nekā parunājot viens ar otru vakarā, tas radīs plaisu komunikācijā. Kad darba e-pasts vai sociālais konts būs svarīgāks par sarunu, partneris var sajusties nesvarīgs ar tām izrietošajām emocionālajām sekām.

Pieradums, rutīna

Lai gan sākotnēji skūpsts pirms došanās uz darbu un atnākot mājās šķita kas īpaši jauks, apskāvieni bija baudpilni un patīkami, sarunas jaukas un tas, ka kāds uztaisīja vakariņas – svētki. Ikdienā mēs pie tā visa pierodam un pa lielam tas, pie kā cilvēks pierod, to viņš pārstāj novērtēt. Tāpēc viens no veidoem kā atkopt partnerattiecības ir tieši pateicība par šiem mazajiem jaukajiem momentiem.

Attiecībām ir nepieciešams veltīt laiku

Labas attiecības neveidojas tad, ja tām nepievērš uzmanību. Tāpat kā mēs nespējam iekopt skaistu dārzu, ja par to nerūpējamies. Jā, ir nogurums atnākt no darba un vēl veltīt laiku attiecībām, bet vienmēr vērtīgi saprast, kas ir svarīgāk mums pašiem, jo parasti krīzes brīžos mums blakus ir ģimene, nevis darbs.

Lai gan jāatceras, ka attiecībām nevajadzētu būt nemitīgai upurēšanās otra labā. Attiecībās abiem jābūt puslīdz vienlīdzīgā pozīcijā, lai tās būtu kvalitatīvas.

Vai šis raksts bija noderīgs?

Nopērc man grāmatu, ja Tev šis saturs noder

Nopērc man grāmatu

AIZVĒRT
error: Content is protected !!