izvēle

Bieža slimošana

Ļoti bieži cilvēki vēršas pie psihoterapeita šo divu iemeslu dēļ:

  • Apspiestu emociju dēļ cilvēkam rodas fiziski simptomi, kam nav organiska pamata jeb organisms nav bojāts- bojāta ir smadzeņu uztvere par to, tāpēc cilvēkam šķiet, ka vaina ir ķermenī.
  • Cilvēkam ir liels satraukums par savu veselību un viņš nemitīgi iet pārbaudīties un nekas netiek atrasts. Šis cilvēks ir pārliecināts, ka viņam ir kaut kas, bet nekā nav.

Šo abu traucējumu gadījumā visefektīvāko rezultātu var panākt vēršoties pie ārsta psihoterapeita/psihosomatologa, jo problēma abos gadījumos nav ķermenī, bet gan galvā jeb emocijās.

Kādēļ es slimoju biežāk par citiem?

Nereti cilvēki nesaprot, kāpēc tā notiek, jo ir grūti cilvēkam aptvert to, ka smadzenes ar viņiem pašiem izspēlē tādus jokus. Dažiem grūti sajust, ka aiz šiem ķermeņa traucējumiem ir paslēpusies kāda neatrisināta emocija, kas nomoka- trauksme, skumjas, depresija. Tas notiek tādēļ, ka mēs pie emocijām pierodam un jau domājam “tas taču ir normāli katru dienu justies slikti”. Bet tā nav. Mēs katrs esam pelnījuši dzīvot laimīgu dzīvi.

Ko darīt, lai justos labāk?

Pa lielam vienīgais risinājums ir mainīt savu domāšanu un attieksmi pret dzīvi, bet tas nav vienkārši paveicams dzīvē. Tieši tādēļ ir vērtīgi vērsties pie speciālista ārsta-psihoterapeita.

Psihoterapijā cilvēks atklāj jaunas lietas par sevi. Lai gan ne vienmēr tās ir patīkamas, tās ir vērtīgas, jo top skaidrs, ko darot cilvēks sevi dara neveselu un nelaimīgu.

Ja simptomi ir nepanesami, tad ārsts-psihoterapeits var izrakstīt antidepresantus- tie dos atvieglojuma sajūtu un par agrāk pārdzīvotām sāpēm runāt būs vieglāk.

Vai šis raksts bija noderīgs?

Nopērc man grāmatu, ja Tev šis saturs noder

Nopērc man grāmatu

AIZVĒRT
error: Content is protected !!